Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novi Pazar raspisao konkurs “Građani se pitaju“

Grad Novi Pazar raspisao je Konkurs za finansiranje projekata od javnog interesa kroz akciju – “Građani se pitaju“, kroz koju će građanima biti omogućeno da neposredno učestvuju u rešavanju dela problema lokalnih zajednica, kao i unapređenju položaja osetljivih grupa.

U pozivu je pojašnjeno da se pod lokalnom zajednicom podrazumeva deo nekog naselja ili ulice, bloka zgrada, stambene zajednice ili mesna zajednica kao najšire područje.

Projekti mogu da se odnose na uređenje parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, šetališta, drvoreda, izletišta, trotoara, trgova, uređenje prilaza za osobe sa invaliditetom, uklanjanje manjih divljih deponija i slično.

Ukupna vrednost projekta je 16,5 miliona dinara, od čega će Grad izdvojiti 10 miliona dinara kroz naplatu poreza na imovinu, a 6,5 miliona dinara kroz Program “Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“, koji finansira Vlada Švajcarske, a sporovodi Helvetas Swiss.

Ukupna vrednost pojedinačnog projekta ne može biti manja od 300.000 dinara, a pravo učešća imaju neformalne grupe građana, okupljene oko podnete inicijative, odnosno projekta.

Konkurs traje do 15. juna ove godine.

Ostale detalje i uslove ovog Konkursa možete potražiti OVDE.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti