Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novi Pazar: SDA Sandžaka traži privremeni sastav izvršnih organa

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka predali su danas predsednici Skupštine grada Aneli Halilović i gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu 10 predloga mera za “vraćanje poverenja građana u lokalnu samoupravu i stabilizaciju stanja u organima upravljanja”.

Među predloženim merama ove opozicione partije je izbor privremenog sastava izvrših organa i novo rukovodstvo Skupštine grada.

Preložili su i smenu svih direktora i organa upravljanja u javnim preduzećima i imenovanje privremenih organa, kao i novih saveta mesnih zajednica, privremene komisije za internu reviziju i budžetsku inspekciju i jedinice civilne zaštite.

Osim toga, predlažu sprovođenje javnog konkursa za izbor lokalnog ombudsmana, izradu programa zaštite životne sredine od 2021. do 2023. godine i realizaciju Odluke o prihvatanju peticije građana za realizaciju projekta stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

SDP: Besmislen predlog SDA Sandžaka

Vladajuća Sandžačka demokratska partija (SDP) smatra da se SDA Sandžaka današnjim predloženim merama “bavi jedino medijskim trikovima i spinovima”.

U saopštenju ove partije se navodi da je predlog za formiranje prelazne vlasti u Novom Pazaru besmislen.

“SDA traži, bez imalo ironije, da se izabere novo rukovodstvo grada, jer žele da budu malo u vlasti. Besmislenost ovog predloga ne treba ni objašnjavati, ali treba reći da povod za njegovo slanje nema veze sa Novim Pazarom, on je nastao u nama susednoj opštini, Tutinu. U toj opštini je SDA suvereno vladala decenijama, i ta opština, njena javna preduzeća i ustanove su pred kolapsom, a skupština opštine ne zaseda od prošle godine“, navodi se u saopštenju ove partije.

Oni tvrde da je od “SDA Sandžaka ostala samo senka nekadašnje ozbiljne političke organizacije”.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti