Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novi Pazar slavi 562. rođendan

Povodom 562. rođendana Novog Pazara narednih dana ovdašnje kulturne, obrazovne i sportske ustanove organizuju brojne manifestacije.

Organizatori događaja su Kulturni centar, Narodna biblioteka “Dostiej Obradović”, Muzej “Ras”, Centar za decu i omladinu “Duga”, Sportski savez, Ustanova za sport, Predškolska ustanova “Mladost” i novopazarske osnovne škole.

Aktivnosti počinju u 10 časova utorak gradskim takmičenjem u odbojci, a nakon toga će u “Dugi” biti dodeljena nagrada Mirsad Duranović, a u 18 časova biblioteka organizuje promociju knjige Elijasa Rebronje “100 priča i legendi iz starog Pazara”.

U sredu u 12 časova u muzeju počinje tribina “Novi Pazar u istoriji kulture”, potom na Rekreacionom centru prezentacija mini rukometa, a u večernjim satima u Galeriji Multimedijalnog centra izložba likovnih radova sa finala Festivala stvaralaštva mladih.

Manifestacija predškolaca i osnovaca “Voljeni grade moj” planirana je za četvrtak, kao i karneval, dok će u muzeju biti promovisana figurina “Pazarka“, stara 7.000 godina.   

Za četvrtak je zakazana i centralna manifestacija, Svečana akademija, na kojoj će i ove godine povelje i plakete dobiti brojni pojedinci ovog kraja.

Program obeležavanja Dana grada završava se koncertom Aleksandre Prijović, u petak 21. aprila, u pešačkoj zoni.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti