Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novopazarske škole u petak neće obustaviti rad

Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru izvodiće nastavu u petak uobičajeno, jer su predstavnici prosvetnih sindikata "kasno dobili Odluku o ubustavi rada", saznaje portal Free media.

Više sindikata danas je saopštilo da će njihovi članovi u školama obustaviti rad sutra, zbog napada u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Zaposleni će biti u školama, ali neće izvoditi nastavu.

Predsednik odbora Sindikata obrazovanja Srbije Remzo Destović rekao je za naš portal da oni nisu u mogućnosti da svoje poslodavce obaveste 24 sata ranije o obustavi, kako im Zakon nalaže.

“Naši odbori u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici nisu na vreme obavešteni o sutrašnjoj obustavi rada. Međutim, ovo je prilika da pozovem sve kolege da sutra u 12.30 časova u svojim školskim dvorištima paljenjem sveća ili na drugi način odaju počast nastradalima u ovom oružanom napadu”, rekao je Destović.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda ubijeno je u oružanom napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač i njegov otac su uhapšeni.

Novopazarci su danas na Gradskom bedemu u centru grada okačili transparent sa natpisom ” Ne ponovilo se. Nigde i nikome” i taj način odali počast nastradalima.

Na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Srbije formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno.

Telefoni na Klinici za psihijatriju su: 011 2685050, 011 3662124 i 063 310723.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je opsežnu kontrolu svih vlasnika oružja, a poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti apelovao je na medije i nadležne organe da poštuju privatnost svih osoba koje su pogođene napadom u ovoj školi.

Vlada Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na čitavoj teritoriji Srbije, od petka 5. maja, do nedelje 7. maja.

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) zatražila je danas smenu ministra prosvete Branka Ružića zbog "političke instrumentalizacije" ove tragedije. 

"Sramnom izjavom tokom jučerašnje konferencije za medije u Vladi Srbije, da 'sistem nije zakazao' pri čemu je optužio 'zapadne vrednosti, internet i video igre' za stradanje dece, nastavnice i pripadnika obezbeđenja, ministar Ružić, umesto da preuzme odgovornost i podnese ostavku, nije propustio priliku da bezobzirno politički zloupotrebi veliku tragediju", navodi se u saopštenju te organizacije.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti