Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Novopazarski tim devojaka radi eko bojanke

Tim mladih devojaka iz Novoga Pazara uradiće u narednom periodu eko bojanke, koje će biti podeljene u tri kategorije- za decu od tri do šest godina, od sedam do 10 i od 11 do 15 godina.

Njihova projektna ideja, koja će biti realizovana u naredna tri meseca, biće sufinansirana sa 100.000 dinara od UNICEF-a i programa preduzetničkog obrazovanja „Dostignuća mladih“.

Tim čine Neira Hadžalić, Mejrema Nicević, Hena Bošnjak, Sara Hasanović i Nizama Bronja.

„Planirano je da ove bojanke nakon izrade podelimo vrtićima i školama, a njihov sadržaj će biti edukativnog karaktera. Pružićemo deci različitog uzrasta osnovnu obuku ekologije, kako i na koji način mogu da sačuvaju svoju životnu sredinu“, rekla je za portal Free Media Nizama.

One će tokom izrade ovih bojanki imati mentorsku podršku Aleksandra Šćepanovića, a sastaće se i sa predstavnicima inicijative „Za zdrav Novi Pazar“, da bi razradili detalje njihovog sadržaja.

Njihov projekat je proglašen za jedan od podržanih na Regionalnoj UPSHIFT radionici u Vrnjačkoj Banji, koja je u fokusu imala rešenja za bolji kvalitet vazduha.

Pored tima iz Novog Pazara na radionici je učestvovalo 52 mladih, starosti od 13 do 24 godine iz Nove Varoši, Raške, Prijepolja, Priboja, Kraljeva i Trstenika.

M.Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti