Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Numanović: Bićemo most povezivanja

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović rekao je danas da će se predstavnici te partije u nimalo lakom periodu truditi da budu most povezivanja, kao i da doprinesu smirivanju tenzija i relaksaciji celokupne situacije kako u državi, tako i u regionu.

On je na konferenciji za novinare rekao da će njihov predsednik Usame Zukorlić kroz ministarsku poziciju nastaviti kontinuitet delovanja po principima pravde i pomirenja.

“Sa ministarske pozicije on će imati priliku da obavlja nadzor nad velikim kapitalnim infrastrukturnim projektima, koje joj još rahmetlij muftija Muamer Zukorlić potpisao sa vladajućom strankom, kao što su izgradnja autoputa, aerodrom kod Sjenice, Kliničko-bolnički centar, pruga, gasovod i drugi projekti na kojima ćemo raditi. Pored ovoga, trudićemo se da dovedemo i nove investicije, da uvedemo moderne tehnologije i da doprinesemo emancipaciji celokupnog sandžačkog društva“, rekao je Numanović.

On je kazao da im je pala “teška uloga da doprinesu procesu smirivanja tenzija i zastupanju pravde”, jer ih deo ovdašnje javnosti kritikuje zbog učešća u Vladi Srbije koja radi na sprečavanju usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

“Svakako da mi, kao Bošnjaci imamo veliku ranu zbog genocida u Srebrenici, koji nam otežava sve poslove, ali sa druge strane razumemo i bojazan većinskog naroda od stigmatizacije kolektivne odgovornosti po ovom pitanju. Sud je doneo presude, pojedinci su odgovorni, oni treba da se kazne, a na nama je da radimo na postizanju mira i blagostanja, što je osnov za svaki napredak”, rekao je Numanović.

On je istakao da su u proteklom periodu, kroz Skupštinu Srbije, predstavnici ove partije imali su priliku da budu glas Bošnjaka, ali i drugih manjinskih naroda.

”Imali smo priliku da sprovodimo politiku i principe pravde i pomirenja koji u stvari jesu utemljeni u našim osnovnim programskim načelima. Takođe, želili smo i trudili smo se da podignemo ugled i stepen poštovanja državnih organa prema našem narodu, ali i da iskoristimo tu priliku da ukažemo na konkretne probleme naših građana na terenu”, rekao je Numanović.

On je naveo niz konkretnih projekata koji su realizovani u prethodnih godinu dana, uz pomoć Ministarstva za ravnomerni i regionalni razvoj, na čijem čelu je bio Edin Đerlek, koji je od nedavno na poziciji potpredsednika Skupštine Srbije.

Na pitanje portala Free media da li je moguća saradnje njegove partije i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Tutinu, nakon predstojećih lokalnih izbora, Numanović je rekao da su oni i “dalje veoma privrženi ideji bošnjačkog jedinstva“.

“No, to jedinstvo treba da bude na zdravim osnovama, a mi se nikada nećemo odreći svojih principa. U toj kompleksnoj situaciji mi ćemo se truditi da ispuštujemo i naše principe o kojima sam govorio, ali se i zalagati za svebošnjačko jedinstvo, jer je to zapravo jedina šansa za naš narod“, zaključio je on.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti