Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Održan koncert operskih arija (VIDEO)

Primadone beogradske opere Jadranka Jovanović, Nataša Tasić-Knežević i Danijela Jovanović održale su večeras koncert "Simfonija različitosti" u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

One su publiku prošetale kroz našu, ali i svetsku muziku, arije iz popularnih operskih dela.

Operska diva Jadranka Jovanović, primadona svetskog ugleda i raskošnog glasa koja je imala oko 2.000 nastupa na preko 120 scena širom sveta, kaže da je zahvalna novopazarskoj publici na atmosferi i energiji koju je osećala.

“Zahvalna sam im i na dobroti i ljubavi koja mi je dolazila, zaista su bili divna publika. Radovala sam se ovom koncertu i bila prilično uzbuđena, a ovo je moj drugi dolazak u Novi Pazar, koji je trebao da se dogodi ranije, ali očito da su se tek sada sklopile kockice u divnu priču i koncert”, rekla je Jovanovićeva za portal Free media.

Ona je pred publikom u ovom gradu nastupala prvi put 1996. godine, tokom proslave tadašnjeg Dana opštine.

Koncert “Simfonija različitosti” organizovali su Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i Matica bošnjačka, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Rektor ove visokoobrazovne ustanove Suad Bećirović rekao je da su ovim koncertom želeli da unaprede kulturnu ponudu Novog Pazara.

“Naš Univerzitet je uvek težio unapređenju obrazovanja, ali i kulture. Imali smo dve klase glume, od koje je kasnije i formirano Regionalno pozorište, tako da je umetnost uvek imala poseban značaj u našoj ustanovi”, rekao je Bećović.

Gosti na koncertu bili su Kulturno umetničko društvo Mladih i KUD Golija.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti