Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Organizovana debata za mlade Novopazarce

Srednjoškolci i studenti iz Novog Pazara bili su danas u prilici da prisustvuju javnoj debati o tome da li je važniji neki njihov san ili materijalna satisfakcija.

Događaj je organizovan u Kulturnom centru u okviru Evropske škole debate na temu „Da li je važnija strast ili novac pri odabiru karijere?“.

Jedna od učesnica Ivona Ilić rekla je za portal Free media da je cilj debate bio da mlade obrazuje u oblasti debatovanja, odnosno da steknu veštine javnog nastupa.

“Mladi pokazuju veliko interesovanje za debatu, javni nastup i Evropska škola debate je mesto gde su imali izuzetnu priliku da steknu ono što im je potrebno kako za lični, tako i za karijerni i profesionalni razvoj”, rekla je Ivona.

Ona dodaje da je ova debata poslednja u nizu, a da su ranije bili u Nišu, Vranju, Novom Sadu, Subotici i Beogradu, te da sada sledi debatni kamp i brojne druge aktivnosti.

Debatni trenet Lazar Popović kaže da je dobio priliku da radi sa mladim ljudima iz Beograda i okoline i da ih na strukturan način uči kako da razmišljaju kritički.

“Osim toga, učimo ih kako da analiziraju informacije u svom okruženju i kako da budu društveno aktivni članovi društva i da unaprede svoje veštine javnog govora I nastupa. Dakle, učimo ih generalno da imaju analitički pristup životu i problemima”, istakao je Lazar.

Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti