Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Organizovano takmičenje “Zavičaj se čuva pjesmom”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara organizovala je danas takmičenje recitatora učenika ovdašnjih osnovnih škola “Zavičaj se čuva pjesmom“, obilježavajući na taj način Svjetski dan poezije.

Prvo mjesto u kategoriji nižih razreda osvojila je Munira Plojović iz Osnovne škole Mur, drugo mjesto dijele Merjem Zilkić i Andrej Radovanović, a treće učenice Fatima Šaćirović i Dila Hadžiibrahimović. 

U kategoriji od četvog do šestog razreda najbolja je Asija Omerović iz Osnovne škole Ćamil Sijarić, drugo mjesto osvojile su Berina Međedović i Ema Kulundžić, dok je nagrada za treće mjesto otišla u ruke Merjeme Hamidović i Asije Šarenkapić.

Među učenicima sedmog i osmog razreda prvo mjesto osvijola je Nejra Ljaić iz Osnovne škole Rifat Burdžević Tršo, drugo mjesto zauzeli su Saračević Sabahudin i Merjem Šehović, dok treće mjesto dijele Mina Muminović i Fatima Mumdžić. 

Na takmičenju su se čuli stihovi istaknutih dječjih pjesnika i afirmisanih književnika, među kojima su Miroslav Antić, Tode Nikoletić, Hajro Ikić, Jovana Jovanovića Zmaja i drugih. 

Iz ove ustanove navode da su kroz ovo takmičenje ukazali na važnost očuvanja kulturnog naslijeđa i bogatastva različitosti jezika.

A.Šaljić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti