Novi Pazar
-4°C

Počele konsultacije za sprovođenje Plana održivog razvoja grada

Predsednik Udruženja građana “Monitor” Aleksandar Ivanović rekao je danas da je Gradska uprava u Novom Pazaru definisala pet prioriteta na kojima će Savet za bezbednost raditi u narednom periodu.

On je nakon konsultacija sa predstavnicima akademske zajednice, civilnog društva, medija i studentskih organizacija za izradu Nacrta akcionog plana za sprovođenje Plana održivog razvoja grada za portal Free media rekao da su oni predvideli 95 aktivnosti koje treba da realizuju u narednih 10 godina.

“Zavisno o kojem vidu bezbednosti govorimo, o ličnoj, ekonomskoj ili ekološkoj, jer su sve to različiti segmenti ljudske bezbednosti. Neki segmenti su sigurniji, neki zaštićeniji, neki pokazuju određene nedostatke na kojima treba da se radi, pogotovo kada je reč o bezbednosti pojedinih sigurnosnih grupa koje su ranjive i ugruženije u odnosu na ostatak stanovništva”, rekao je Ivanović.

On smatra da su različiti sektori bezbednosti zastupljeni u Novom Pazaru.

“Na ovim radionicama želimo da predstavimo te aktivnosti, da dobijemo dodatne predloge i sugestije, da bi taj Akcioni plan bio što više namenjem potrebama građana”, istakao je Ivanović.

Udruženje građana “Monitor” ove konsultacije organizuje u saradnji sa Savetom za bezbednost grada Novog Pazara.

Projekat “Učešće građana u izradi nacrta akcionog plana za sprovođenje Plana održivog razvoja Grada Novog Pazara – Bezbednosni modul, za period 2021-2030“, ralizuje se uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, a u sklopu projekta “Konsolidovanje procesa demokratizacije sektora bezbednosti u Republici Srbiji – faza 5” koji podržava Vlada Švedske, u periodu od juna do decembra 2022. godine.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti