Novi Pazar
-4°C

Potpisan sporazum o izgradnji vrtića u Novom Pazaru

Ministar prosvete Branko Ružić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisali su danas sporazum o izgradnji novog objekta vrtića "Naše dete", u koji će biti uloženo oko 210 miliona dinara.

Iz Ministarstva prosvete je saopšteno da će se novi vrtić prostirati na oko 1.900 metara kvadratnih, da će obezbeđivati 270 novih mesta za decu, koja će biti smeštena u 14 grupa.

Osim sa Biševcem, Ružić je sporazum o izgradnji novog vrtića potpisao i sa potpredsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nenedićem.

“Ovi sporazumi potvrđuju nameru i želju da zajedno radimo na izgradnji još dva nova vrtića. Predstoji izbor izvođača radova i mislim da će radovi otpočeti na proleće ove godine. U narednom periodu osim Novog Pazara i Petrovca na Mlavi u planu je izgradnja objekata u Ćićevcu, Leskovcu, Čačku , Alibunaru, Kragujevcu, Aranđelovcu, Prijepolju i Aleksandrovcu”, najavio je Ružić prilikom potpisivanja sporazuma u Vladi Srbije.

Istakao je da je strateško opredeljenje Vlade Srbije i Ministarstva prosvete da se približe, kako je kazao, idealu ukidanja takozvanih lista čekanja za upis u vrtiće.

“Obezeđeno je samo u ovim opštinama 510 novih mesta za decu predškolskog uzrasta. Trenutno su u fazi izgradnje objekti u Merošini, Prokuplju, Tutinu, Šidu i Smederevu, kao i dva objekta u Kruševcu gde se radi dogradnja i oni su u finalnoj fazi realizacije”, rekao je Ružić.

Gradonačelnik Biševac zahvalio se minstru Ružiću i Vladi Srbije i istakao da je ovo izuzetno značajan projekat za Novi Pazar, te da će izgradnja vrtića rasteretiti listu čekanja za upis u vrtiće, na kojoj je trenutno 500 mališana u tom gradu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti