Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Poverenik: Novi Pazar među gradovima sa najmanje kršenja zakona

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović rekao je danas da Novi Pazar spada u nekoliko gradova sa najmanjim kršenjem zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti.

On je novinarima pre panel diskusije “Praćenje sprovođenja novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti” rekao da su organi vlasti u Novom Pazaru prilično otvoreni.

“Ukoliko se desi da građani Novog Pazara osete da se podaci ne čuvaju na način na koji bi trebalo da se štite i da im onaj koji ih obrađuje ne odgovara na zahtev, tu je poverenik, neka nam napišu pritužbu i mi ćemo reagovati”, kaže Marinović.

Načelnik Gradske uprave u Novom Pazaru Džemil Divanefendić kaže da imaju veliki broj zahteva za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, koje u zakonskom roku rešavaju.

“Mi smo od strane kancelarije poverenika prepoznati kao neko ko poštuje sve propise, a tu je I sama naša transparentnost koja je dokazana kroz istraživanja i  priznanja”, rekao je Divanefendić.

Cilj ove panel diskusije bilo je razmatranje primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i sagledavanje mogućnosti za njegovu bolju primenu.

Podršku organizaciji panel diskusija pruža projekat „Jačanje vladavine prava u Republici Srbiji“zajednički finansiran od strane EU i nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).  

Za implementaciju projektnih aktivnosti u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti zadužen je Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti