Novi Pazar
-4°C

Poziv za 23 popisivača poljoprivredih gazdinstava u Novom Pazaru

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, od kojih će 23 biti angažovana na teritoriji grada Novog Pazara.

U pozivu se navodi da je za Popis poljoprivrede Srbije 2023. godine, od ukupno  2.842 popisivača za Sjenicu potreban 21, Tutin 18, Prijepolje 28, Priboj 15 i Novu Varoš 15.

Ovaj popis će biti sproveden od 1. oktobra do 15. decembra, a prethodiće mu petodnevna obuka. Predviđeno ja da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu.

Pešter, avgust 2023. godine

Zainteresovani kandidati treba da su punoletni državljani Srbije sa najmanje trogodišnjim srednjim obrazovanjem, kao i da nisu osuđivani, da protiv njih nije pokrenuta istraga i da se ne vodi krivični postupak.

Osim toga, potrebno je da znaju da rade na računaru i da imaju mogućnost pristupa internetu tokom angažovanja.

Prednost će imati kandidati koji poseduju diplomu iz oblasti poljoprivrede, koji su učestvovali u prošlogodišnjem Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede, kao i oni koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad.

Prijavljivanje je isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a biće rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.

Rok za prijavu je 21. avgust do 20 časova, a rang lista prijavljenih kandidata po opštinama biće objavljena 22. avgusta.

Sve detalje ovog konkursa možete pročitati OVDE, a oni koji žele da se prijave mogu to učiniti OVDE.

E. Zekić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti