Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Predstava “Urednik“ ogolila stanje u medijima

Ogledalo današnjeg novinarstva, položaja novinara i stanje u medijima kratak je siže predstave “Urednik”, koja je večeras odigrana u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Režiju predstave potpisuje Vojkan Arsić, po tekstu Sare Radojković, a uloge tumače Jelena Rakočević, Vladan Slavković, Tanja Petrović, Darko Ivić, Miloš Lazarov, Mirjana Zeljković, Marko Panajotović i Maja Šuša.

Predstava govori o medijskim manipulacijama, propagandi i plasiranju lažnih vesti.

Dramatuškinja Radojković rekla je novinarima da je bilo veoma izazovno pisati tekst za ovu predstavu, jer je novinarstvo profesija koja treba da bude korektiv društva.

“To je profesija koja treba da se bori za pravovremenu i istinitu informaciju, a sa druge strane smo svedoci kroz koje pritiske i zatrovanost prolazi. Prezadovoljni smo kako je na predstavu reagovala publika u Novom Pazaru”, rekla je Radojkovićeva.

Jedan od glumaca Vladan Slavković kaže da je ovo predstava o tome šta sve ljudi koji rade u nekim medijima trpe da bi prekomponovali istinu.

“Naš posao je da publici objasnimo kakav je novinarski posao, koliko je težak. Dešavalo nam se u nekim gradovima da nam novinari kažu da je u nekim redakcijama još gore od ovoga što smo mi predstavili. Odbrana istine je težak posao”, rekao je Slavković.

Predstava je premijerno izvedena u martu 2020. godine i tada je uvrštena je među 10 najboljih predstava, prema pisanju kritičara dnevnog lista Politika.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti