Novi Pazar
-4°C

Priboj: Potpisan ugovor o rekonstrukciji dela ulice 12. januar

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije dela ulice 12. januar, za koji je opredeljeno 20,8 miliona dinara.

Đerlek je ocenio da će rekonstrukcijom ove značajne ulice u starom delu Priboja, oko 4.000 meštana i više od 40 privrednika i preduzetničkih radnji dobiti bolje uslove i potpuno savremenu infrastrukturu.

Projektom je predviđena potpuna rekonstrukcija dela ulice koja uključuje zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvete, kao i kolovoza i trotoara.

“Osim funkcionalnosti, radovi će doprineti i estetskoj dimenziji, što je od velikog značaja za revitalizaciju turizma, budući da su u ovom delu grada smeštene značajne kulturne i turističke ustanove. Imajući u vidu na desetine preduzetničkih radnji smeštenih u starom delu grada, verujem da će projekat imati određen uticaj na rast zaposlenosti i uslova za razvoj preduzetništva”, rekao je Đerlek.

Rvović je rekao da će realizacija ovog projekta doprineti, ne samo unapređenju komunalne i putne infrastrukture, već i očuvanju tradicionalnog izgleda starog dela grada, što je od velikog značaja za razvoj turizma i očuvanje kulturnog nasleđa opštine.

“Jedan od značajnijih efekata rekonstrukcije ove, za Priboj važne ulice, odnosi se i na sprečavanje plavljenja u slučaju obilnijih padavina, što je u ranijem periodu bila učestala pojava”, rekao je Rvović.

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj

Autor fotografija: Miloš Perić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti