Novi Pazar
-4°C

Privremeni organ usvojio drugi rebalans budžeta

Privremeni organ Novog Pazara usvojio je na današnjoj sednici drugi rebalans budžeta za ovu godinu prema kome su predviđeni prihodi od 4,6 milijardi, ali i rashodi od 4,8 milijardi dinara.

Rebalansom budžeta predviđen je i deficit u iznosu od 178 miliona dinara.

U budžetu se navodi da će otplata deficita, ali i duga od 110 miliona dinara, biti obezbeđena iz dodatnog zaduživanja grada u iznosu od 250 miliona dinara i prenetih neutrošenih sredstava iz prethodne godine u iznosu od 38 miliona dinara.

Šef budžeta u Odeljenju za finansije Senad Melajac rekao je novinarima da je razlog za sprovođenje rebalansa budžeta projekti koje grad planira da realizuje.

“Za većinu je ugovor potpisan, a za pola projekata je stigao novac. Mi smo morali sve da ih prikažemo. Da li će se se realizovati, videćemo do kraja godine”, naveo je Melajac.

Privremeni organ je takođe usvojio i predlog o formiranju radne grupe za izgradnju sekundarnog gasovoda na teritoriji grada, na čijem čelu je postavljen Emir Novalić.

To telo usvojilo je i dopunsku tačku u obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije kojim će upravljati Nihat Biševac, predsednik Privremenog organa Novog Pazara, Vladimir Marinković, pređašnji zamenik gradonačelnika, i Darko Belić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru.

Na današnjoj sednici, usvojen je i srednjoročni plan grada do 2025. godine, program njegove energetske efikasnosti, te data saglasnost na Statut Turističke organizacije Novi Pazar (TONP).

Takođe, imenovani su novi školski odbori Ekonomsko-trgovinske škole, muzičke škole “Stevan Mokranjac” i Škole za dizajn tekstila i kože.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti