Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Priznanja za najbolje na takmičenjima

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Novog Pazara, koji su osvojili neko od tri mesta na regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima, danas su zajedno sa mentorima dobili priznanja od Gradske uprave.

Oni su na svečanosti u Kulturnom centru novinarima rekli da su im ova priznanja dodatni podstrek za dalji rad i postizanje rezultata.

“Nagradu sam dobio na republičkom takmičenju iz geografije, odnosno nacionalnoj geografskoj olimpijadi, kao i na evropskoj olimpijadi, a priznanje od grada mi znači, jer prepoznaju i vrednuju mlade talente. Moja ljubav prema geografiji počela je u ranoj mladosti kao hobi i uvek sam je strastveno negovao, ali nisam ni očekivao da ću dogurati tu gde jesam”, rekao je učenik Gimnazije Omer Mihović.

“Počastvovana sam da ove godine, kao i prethodne učestvujem na republičkom takmičenju iz matematike. Zahvaljujući mojim nastavnicima stekla sam neprocenjivo znanje i zavolela matematiku”, rekla je Nadija Juković, učenica OŠ “Rifat Burdžević Tršo”.

“Ovo priznanje mi je važno, jer me podstiče da i dalje nižem uspehe”, rekla je Ema Dolićanin iz Medicinske škole.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je ponosan na sve njih, te da zaslužuju da budu nagrađeni.

“Mi se ponosimo vašim rezultatima, jer vi ste ponos našeg grada. Želimo da i dalje stvaramo što bolje uslove kako bi nastavili da postižete ovakve rezultate, a znamo da nije bilo lako da dođete do njih. Trebalo je mnogo truda, rada i odricanja, kako vas tako vaših profesora, nastavnika, podrška roditelja, cele škole. Nastavite samo ovako, a od nas ćete imati podršku”, rekao je Biševac.

Na skupu je rečeno da lokalna samouprava četiri godine unazad izdvaja novčana sredstva kako bi novčano nagradila đake sa najboljim rezultatima na takmičenjima.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti