Novi Pazar
-4°C

Rašankice objavile pesmu povodom Dana grada (VIDEO)

Dečiji hor Rašankice i učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Mokranjac“ objavili su danas povodom Dana grada Novog Pazara spot za pesmu “Najljepši grad- sva su deca ista”, po stihovima novopazarskih pesnika Omera Turkovića i Dragoslava Nikolića.

Rukovodilac hora Biljana Pavlović rekla je za Free media da ovaj projekat ima interkulturalni karakter, jer u njemu učestvuju deca različitih nacionalnosti koje žive na ovom prostoru.

“Pesma i spot su nastali u čast 561. rođendana Novog Pazara. Mi smo želeli da pokažemo da zajedno možemo lepo da živimo u slozi i miru, međusobnom poštovanju i razumevanju”, rekla je Pavlovićeva, koja je profesorica muzike na Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je istakla da se vrednost pesme ogleda i u tome da se stariji podsete lika i stvaralaštva Omera Turkovića i Dragoslava Nikolića, a da najmlađi upoznaju njihovu vrednu i poučnu poeziju.

Pavlovićeva je radila na muzičkom oblikovanju ove pesme, Petar Ilić je svirao klavirsku pratnju, a pesma je snimljena u studiju Dušana Popovića iz Kosovske Mitrovice, koji je uradio muzički aranžman.

Projekat snimanja pesme podržao je Grad Novi Pazar, a u Dečijoj konfekciji “Stig“ su sašili haljinice za devojčice u spotu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti