Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Redžović: Dan grada obeležila netransparentnost

Predsednik Odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Skupštini grada Novog Pazara Sead Redžović kritikovao je danas način na koji je lokalna samouprava obeležila Dan grada.

On je na konferenciji za novinare rekao da je slavlje obeležeila netransparentnost lokalne samouprave, iako se Novi Pazar smatra jednim od transparentnijih gradova.

Redžović tvrdi da su građani očekivali da čuju više o istoriji grada i njegovoj važnosti, ali da toga nije bilo.

„Ono što smo očekivali je da se našoj omladini u ovim svečarskim danima ponude sigurnost i bezbednost u školama i na ulicama, jer smo svedoci da je sve veći procenat vršnjačkog nasilja i konzumiranje raznih opojnih sredstava. Takođe, mladima treba obezbediti sigurno zaposlenje posle završene srednje škole i fakulteta, a osim toga oni treba da zauzmu značajnije učešće na mestima gde se donose odluke za njihovu budućnost“, rekao je Redžović.

On smatra da je održavanje koncerta u centru grada 21. aprila, na prvi dan Bajrama, bilo neprimereno, te da je novac koji je potrošen za njega bilo korisnije potrošiti za prioritetnije stvari.

“Građanima još uvek nije poznato koliko ih je koštao ovaj koncert. Težnja ljudi koji veruju i koji slave ove blagdane jeste da u takvom ambijentu i harmoniji nastave da žive i posle njih. Sama informacija da je za prvi dan Bajrama, a povodom obeležavanja Dana grada, zakazan koncert estradne umetnice zaista je uznemirio jedan deo našeg građanstva i oni su sa pravom reagovali, jer su taj spektakl, kako su ga vlasti nazvale, zakazali u momentu koji nije primeren za situaciju i prilike koje su na kraju meseca Ramazana”, rekao je Redžović.

On smatra da je svečana Sednica grada, na kojoj je usvojena odluka o dodeli povelja i plaketa, bila “preformans vladajuće koalicije, koja nije konsultovala opozicione odbornike”.

Podsećamo, ova odluka je jednoglasno usvojena, glasovima svih odbornika koji čine lokalni parlament Novog Pazara, na sednici koja je održana na Dan grada, 20. aprila.

“Transparentnost je izostala kad smo donosili Odluku o dodeli povelja istaknutim građanima i pojedincima Novog Pazara. Naša želja i potreba je bila da i mi predložimo i damo svoje sugestije i predloge, kako bismo nagradili što bolje pojedince, koji su dali svoj doprinos razvoju Novog Pazara. Dakle, opozicione odborničke grupe nisu konsultovane po tom pitanju kako bismo razgovorom i dogovorom postigli neko rešenje, kako bi tamo u nekom slučaju vladajuća većina uvažila sugestije i predloge odbornika iz delova opozicije”, zaključio je Redžović.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti