Novi Pazar
-4°C

Sandžačke opštine dobile novac za unapređenje komunalne infrastrukture

Opštine Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš dobiće ukuno preko 33 miliona dinara bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, saznaje portal Free media.

Ovaj novac obezbeđen je preko konkursa Kabineta ministra bez portfelja za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva.

Na ovom konkursu opština Tutin dobila je sedam miliona dinara za nabavku kamiona autosmećara za JKSP „Gradac“, dok će Sjenica oko 5,3 miliona dinara potrošiti za nabavku kombinovane mašine za potrebe održavanja seooskih voda.

Po sedam miliona dinara dobiće i opštine Prijepolje, za nabavku cisterni za snabdevanje vodom i čišćenje ulica, Priboj za nabavku građevinske mašine-Grejder, kao i Nova Varoš za kupovinu automećara sa podizačem za čistija sela.

Sredstva za realizaciju projekata u ukupnom iznosu od 245 miliona dinara dobilo je 38 nedovoljno razvijenih opština u Srbiji i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

Ugovori o dodeli ovih sredstava potpisani su u sredu u Nišu.

Nakon sprovedenih javnih nabavki od strane opština, ukoliko ugovoreni iznos bude niži od dogovorenih sredstava, ona se vraćaju u budžet Republike Srbije i raspoređuju se prvoj narednoj opštini sa bodovne liste.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti