Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

SDA Sandžaka predlaže maksimalno 25 odsto po medijskom projektu

Odbornici SDA Sandžaka zatražili su danas donošenje pravila prema kojem se podnosiocu projekta na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru ne može dodeliti više od 25 odsto sredstava.

Odbornica te partije u lokalnom parlamentu Dinheta Pulić kazala je da su razlozi za donošenje takve odluke sadržani u potrebi Skupštine da osgura da svi medijski projekti budu podržani iz budžeta grada.

“Dosadašnja praksa je pokazala da je primenom političkih aršina RTV Novi Pazar godinama favorizovana u odnosu na ostale medije. RTV Novi Pazar, nekada javno preduzeće, a sada privatna medijska kuća, postala je partijska televizija gradske vlasti u Novom Pazaru i stranaka koje čine tu vlast”, rekla je Pulić.

Ona tvrdi da se donošenjem ove odluke sprečava dalje otvoreno favorizovanje medija koji služe strankama na vlasti, te da se uvodi princip jednake dostupnosti sredstava svim medijima za sufinansiranje njihovih aktivnosti.

Dinheta Pulić

Podsećamo, Privremeni organ grada Novog Pazara raspisao je Konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 39 miliona dinara.

Ovaj iznos sredstava je za sedam miliona manji u odnosu na prošlu, a 16 miliona dinara u odnosu na 2021. godinu.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti