Novi Pazar
-4°C

SDP: Konaković bez objašnjenja otkazao razgovore sa Memićem i Biševcem

Sandžačka demokratska partija (SDP) najoštrije je danas protestovala protiv odluke ministra spoljinjih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedina Konakovića da tokom posete Srbiji, u Beogradu ne razgovara sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem, a u Novom Pazaru ne poseti Gradsku upravu.

Iz ove partije, čiji osnovač je Rasim Ljajić, saopšteno je da je za “državnog funkcionera ovo neprimeren postupak”.

“Kao političar on ima pravo da favorizuje bilo koju političku stranku u Sandžaku, ali za jednog državnog funkcionera ovo je neprimeren, nediplomatski i nemoralan postupak. Neuobičajeno je da su razgovori sa Memićem i gradnonačelnikom Nihatom Biševcem već bili zakazani, a onda na volšeban način otkazani, bez ikakvog objašnjenja”, tvrde u ovoj stranci.

Kako navode do sada su imali “više nego korektan odnos sa vlastima u Sarajevu, te da nijedna od devedesetih godina do danas nije činila ovo što sada radi Konaković”.

“Imali smo korektne odnose i dok su na vlasti bili SDP i SDA, a ovo što radi Konaković je nešto još nezabeleženo u novijoj političkoj istoriji. Na ovaj način Konaković nastavlja svoju politiku iz vremena dok je bio u opoziciji, kojom dodatno pravi razdor i podele među bošnjačkim narodom u Sandžaku”, navode u SDP.

Konakovć je ranije danas u Novom Pazaru razgovarao sa rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i predsednikom Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevludom Dudićem.

On je novinarima rekao da je sa čelnicima BNV razgovarao o poziciji Bošnjaka u Srbiji.

“Pričali smo i o nekim drugim vidovima saradnje između BIH I Srbije. Ovo je moj prvi dolazak u BNV na ovoj poziciji, a mislim da će ih biti još mnogo, a prilikom svakog dolaska posećivaćemo i ovaj deo Srbije, tokom kojeg ćemo pričati o položaju i poziciji na prostoru jugoistočne Evrope“, rekao je Konaković. 

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti