Novi Pazar
-4°C

Skupština danas o poskupljenju vode i smeća

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara razmatraće danas zahteve komunalnih preduzeća o povećanje usluga odnošenja smeća, kao i vode i kanalizacije.

JKP “Gradska čistoća” traži poskupljenje odnošenja smeća za 18 odsto od 1. oktobra ove godine, obrazlažući to povećanjem cene energenata, rezervnih delova, repromaterijala i radnog sata.

Povećanje cene vode od 17 odsto za građane i 12 odsto za privredu u JKP “Vodovod i kanalizacija” pravdaju uvećanjem troškova električne energije, goriva, materijala i hemijskog tretmana.

Na sednici će biti usvojen završni račun budžeta grada za prošlu godinu, koji je iznosio oko 3,4 milijarde dinara, a čiji najveći izdaci su kao i ranijih godina bili za isplatu zarada i doprinosa radnika lokalne samouprave.

Odbornici će usvojiti Odluku o ukidanju Apotekarske ustanove u ovom gradu, kojom se razrešava i funkcije direktora Enes Bejtović, a biće usvojene i izmene Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

Osim toga, Javnom preduzeću za uredivanje građevinskog zemljista biće odobrena kupovinu tri nova kamiona za potrebe i održavanje grada, za koje će novac biti obezbeđen kreditom od 40 miliona dinara, sa rokom otplate od tri godine.

Sednica Skupštine grada Novog Pazara počinje danas u 10 sati.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti