Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

SPP i SDA traže ostavku gradonačelnika Biševca

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka zatražili su danas hitno sazivanje sednice Skupštine grada Novog Pazara, na kojoj gradonačelnik Nihat Biševac treba da podnese izveštaj u vezi preduzetih mera za zaštitu od poplave.

Oni su medijima izneli stav da Biševac treba bez odlaganja da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

Odbornica SDA Sandžaka Dinheta Pulić rekla je da je “ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana uzrokovano neodgovornim odnosom i nesposobnošću organa grada, da preventivnim delovanjem zaštite građane, njihove živote i imovinu”.

„Shodno tome, smatramo neophodnim da skupština grada održi vanrednu sednicu u vezi s ovim pitanjem i da gradonačelnik podnese izveštaj. Od Biševca tražimo da zbog objektivne odgovornosti u pogledu ugroženosti građana Novog Pazara, njihovih života i imovine, hitno podnese ostavku i mandat gradonačelnika vrati Skupštini grada i građanima”, rekla je Pulićeva.

Ona smatra da je Biševac “shodno svojim zakonom, utvrđenim pravima i obavezama, najodgovorniji za stanje opšte sigurnosti građana i uslove življenja”.

“Više događaja nekoliko godina unazad koji su tragično okončani gubitkom života građana Novog Pazara, kao što su požar u zgradi Bor, kada su dve osobe izgubile život, a osam je teže povređeno, stradanje učenice u naselju Mur i ovo utapanje u reku Trnavicu dva građanina, obavezuje gradonačelnika da preuzme odgovornost, te da iz objektivnih, moralnih i političkih razloga podnese ostavku. Građanima treba odgovoran gradonačelnik koji radi, rukovodi i deluje u njihovu korist“, rekla je Pulićeva.

Prisutnim novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja.

A.Bajrović

Foto: SANA

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti