Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Stabilno grejanje u Novom Pazaru

Novopazarci koji se greju putem Gradske toplane ove zime nemaju problema sa grejanjem, rekao je danas direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Nemanja Mančić.

On je za portal Free media rekao da i pored niskih temeperatura poslednjih dana nema razloga za brigu, jer je grejanje ove sezone mnogo bolje nego prethodnih godina.

„Sistem je spremno dočekao temeperaturne promene i funkcionisanje je stabilno. Postrojenje je novo, rekonstruisana je i izgrađene nova mreža, gubici su svedeni na minimum, kvalitet isporuke je bolji nego ranije. Ono što je najbitnije dobijamo pozitivane komentare građana“, istakao je Mančić.

On dodaje da prema zakonu i uredbama Ministarstva energetike i rudarstva neće uvoditi celodnevno grejanje, dok temeperature ne dosegnu baš veliki minus.

„U danima praznika kao što su Nova Godina, Božić i Bajram građani su snabdeveni 24-časovnim grejanjem. Ukoliko temperature budu veoma niske, takođe ćemo uvesti celodnevno grejanje, jer naša nova kotlarnica podržava takav sistem rada“, rekao je Mančić.

Gradska toplana trenutno snabdeva oko 1.400 stambenih korisnika i 130 poslovnih objekata.

U septembru su na sednici Skupštine grada odobrene cene grejanja za ovu sezonu (148 dinara za kvadrat stambenog prostora i 371 dinar za poslovne prostorije), a direktor veruje da se one neće menjati tokom ove grejne sezone.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti