Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Svetionik obezbedio stipendije za više od 400 učenika

Više od 400 srednjoškolaca i studenata dobilo je ove godine stipendije koje dodeljuje udruženje “Svetionik”, saznaje portal Free media.

U okviru projekta “Tvoja stipendija“ izabrani su stipendisti iz Novog Pazara, Raške, Tutina, Sjenice, Priboja, Prijepolja i Nove Varoši, koji imaju dobar prosek, dolaze iz socijalno ugroženih porodica ili su bez roditeljskog staranja.

Predsednik ovog udruženja Mirza Aličković za portal Free media kaže da će oni u narednih 10 meseci dobijati po 50 evra, ali i podršku u vidu neformalnog obrazvoanja.

“Ove godine nam je super prošla kampanja, pa bih se zahvalio svim donatorima; ljudima, pojedincima, firmama ili dijaspori koja je donirala za ovaj projekat. Narednih meseci ćemo organizovati obuke za jačanje njihovih ličnih veština”, poručio je Aličković.

On dodaje da su na ovom konkursu mahom podržani i studenti koji studiraju na državnim univerzitetima, a koji su i u najvećem broju i konkurisali za stipendiju.

Aličković ističe da je poziv donatorima otvoren tokom cele godine, kao i da broj stipendista može rasti ukoliko se obezbede dodatna sredstva.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti