Novi Pazar
-4°C

Svetionik: Odbačeno rešenje oporezivanja pomoći deci bez roditelja

Poreska uprava (PU) u Kragujevcu odbacila je prvobitno rešenje novopazarske PU kojim su stipendije i novčane pomoći koju je "Svetionik" isplaćivao deci bez roditelja i učenicima bile oporezivane, saopšteno je danas iz tog udruženja.

Predsednik ove nevladine organizacije Mirza Aličković naveo je da se oni trenutno bore sa pritiscima koji mogu ugroziti podršku deci bez roditelja.

“Iznose koje smo isplaćivali stotini dece retroaktivno su oporezovali, te su pod izgovorom ‘da žalba ne odlaže izvršenje’, sa računa Svetionika prisilno skinuli 30.000 evra, upravo od sredstava prikupljenih za stipendiste. Ovim postupkom Poreska Uprava Novi Pazar pokušava onemogućiti minimalnu podršku deci samohranih roditelja”, naveo je Aličković.

Istakao je da odluka kragujevačke PU predstavlja veliko olakšanje za tu organizaciju i da im uliva nadu “da će učinjena nepravda biti ispravljena”.

Aličković je naglasio da proces još uvek nije gotov i da će sa oprezom nastaviti da prate celi postupak.

“Mi iz Udruženja ‘Svetionik’, zajedno sa partnerima, spremni smo da se borimo za prava dece bez roditelja, ali nam je potrebna podrška cele zajednice. Ova situacija nije samo napad na našu organizaciju, već predstavlja ozbiljnu pretnju celoj zajednici koja brine o deci bez roditelja”, zaključio je Aličković.

N. Šehović

Foto: Svetionik

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti