Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Takt demantuje Memića, traži izvinjenje

Novopazarski portal “Takt” demantovao je danas ministra turizma i omladine Huseina Memića da ih je osnovalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), kao i da nije bio pozvan da budem njihov gost.

Oni su u ovom demantu prosleđenom medijima tražili od Memića javno izvinjenje za repliku koju je izneo za govornicom Skupštine grada Novog Pazara.

“Smatramo da predstavnici vlade ne bi smeli da javno targetiraju medije, jer svakom fizičkom nasilju prethodi targetiranje. BNV nije osnivač Takt medija, što se lako može proveriti u Agencije za privredne registre (APR). Naš osnivač je grupa mladih, nezavisnih pojedinaca bez političkih afilijacija, koji vode ovaj medij po principu profesionalizma, pružajući platformu ravnopravnosti za sve strane i stranke“, naveli su oni.

Demantovali su i da Memić nikada nije dobio poziv da gostuje na Takt-u.

“Isti je bio pozvan još dok je bio direktor Kulturnog centra, međutim gostovanje odložio dok ne realizuje nekoliko bitnih projekata o kojima bi mogao pričati upravo u emisiji. Također, ministar Memić je pomenut ili je bio tema nekoliko tekstova na našem portalu, što je lako provjerljivo“, piše u demantu.

Istakli su da ovaj postupak predstavlja pokazatelj da, umesto podrške, slobodni mediji u Novom Pazaru trpe diskriminaciju i razne pritiske.

Memić, koji je odbornik Sandžačke demokratske partije (SDP), na sednici Skupštine grada Novog Pazara rekao je prilikom repliciranja odborniku Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka “imate Takt televiziju vašu, vi ste je osnovali”.

“10 godina sam bio direktor Kulturnog centra, koji je proglašen najboljim kulturnim centrom u Srbiji, nikad me nije zvao vaš novinar da gostujem na toj televiziji. Nikad. Jedan minut, jednu sekundu nisam dobio”, rekao je Memić.

Iz ovog portala su podsetili da su jedan od šest medija koji su prošle nedelje odlučili da vrate novčana sredstva dobijena putem Konkursa Grada Novog Pazara, izražavajući nezadovoljstvo načinom na koji se ta sredstva dele i favorizovanjem jednog medija.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti