Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Turska donirala pumpe i opemu za odbranu od poplava

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj uručio je danas predstavnicima lokalne samouprave u Novom Pazaru pumpe i opremu za odbranu od poplava.

On je novinarima nakon sastanka sa pomoćnikom gradonačelnika Nihadom Hasanovićem rekao da su odmah po saznanju za poplave u Novom Pazaru ponudili pomoć, koju su danas doneli.

“Mi smo ovde doneli samo jedan deo opreme, a to je pet muljnih pumpi, 10 vodenih pumpi, 15 sušilica i oko 100 čizama i kabanica. U skladu sa potrebama Gradske uprave mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć i dalje. Druga ekipa koja je došla iz AFAD-a posetila je Sjenicu i Tutin i obišli su reke i ceo teren i izvršili studiju šta može da se uradi kada je sprečavanje od poplava upitanju”, rekao je Aksoj.

Hasanović je istakao da se u nevolji prepoznaju prijatelji i da će ova donacija pomoći Sektoru za vanredne situacije.

“Bilo bi dobro da nam ta oprema ne zatreba, ali videli smo kakve su kiše pale na celom području Novog Pazara. Izgubili smo i dva naša sugrađanina i to je najveća šteta za porodice i za grad, dok će se ostalo materijalno sigurno dovesti u red”, rekao je Hasanović.

On je dodao da je tokom sastanka takođe bilo razgovora o budućoj saradnji i podsetio da je višegodišnji odnos Novog Pazara i Turske uvek u uzlaznoj liniji.

“Predložili smo da njegova ekselencija inicira da njihova organizacija AFAD, koja je jedna od boljih u svetu u delovanju u vanrednim situacijama, potpiše memorandum sa našim Republičkim sektorom za vanredne situacije, te da razmene iskustva i jedni drugima pomognu. Nakon toga mogli bi sve da spustimo i na lokalni nivo”, rekao je Hasanović.

M .Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti