Novi Pazar
-4°C

U Novom Pazaru takmičenje tekstilnih i kožarskih škola iz cijele Srbije

Škola za dizajn tekstila i kože iz Novog Pazara domaćin je Republičkog takmičenja učenika tekstilnih i kožarskih škola u znanju i vještinama, čije svečano otvaranje je bilo danas u Kulturnom centru.

Organizatori takmičenja, u kojem učestvuju učenici 23 škole iz različitih krajeva Srbije, su Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Udruženje tekstilnih i kožarskih škola.

Predsjednik ovog Udruženja i direktor škole domaćina takmičenja Meho Camović rekao je da mu je želja da se na ovaj način međusobno razmjenjuju znanje, ideje i iskustvo, kako bi se svi zajedno razvijali i napredovali, izrazivši posebno zadovoljstvo zato što se skup održava u Novom Pazaru.  

„Naša struka u industriji zahtijeva neprekidno prilagođavanje, inovaciju i visok nivo kvaliteta. Tvrdim da se naš tim sastoji od kvalitetnih profesionalaca koji su spremni da preuzmu izazive i ostvare vrhunske rezultate. Uvijek smo težili visokim standardima kvaliteta, trudimo se i sad da proizvodimo estetski i funkcionalno privlačne proizvode. Nastavićemo da se fokusiramo na unapređenje koristeći se novim tehnologijama i metarijalima kako bismo ostali lideri u industriji“, rekao je Camović.

On je pozvao prisutne da izdvoje vrijeme i isprate mlade stvaraoce i njihova djela, gdje će, kako je rekao, uočiti njihove sigurne odluke, ali i povremene kolebljivosti.

Takmičenje učenika u području rada „tekstilstvo i kožarstvo“ organizuje se za cijelu teritoriju Republike Srbije svake školske godine.

Ciljevi takmičenja su sumiranje znanja i vještina stečenih u procesu obrazovno-odgojnog rada, uobličavanje i širenje stručnog vidokruga učenika, razvijanje i njegovanje takmičarskog duha, povezivanje znanja iz srodnih stručnih predmeta, podizanje kvaliteta praktičnih znanja učenika, afirmacija praktičnog rada i razmjena stručnih iskustava škole.

Takmičarske discipline su: praktična nastava, kontstrukcija i modelovanje odjeće, test znanja o tekstilnim materijalima, test znanja o kožarskim materijalima, modna revija tekstila, izložba učeničkih radova, kožarski materijali, konstrukcija i modelovanje proizvoda od kože ‒ obuća.

Svečano proglašenje rezultata i dodjela diploma najboljim učesnicima biće realizovani u subotu, 21.maja, holu Škole za dizajn tekstila i kože, sa početkom u 10.30 časova.

H. Ziljkić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti