Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U parlamentarnoj trci 57 Novopazaraca

Na sedam lista koje je Republička izborna komisija (RIK) proglasila do danas, nalazi se 57 kandidata iz Novog Pazara, uglavnom partija čije su centrale u ovom gradu.

Na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” nalaze se dvojica Novopazaraca i to Muamer Bačevac na 31. mestu, narodni poslanik Ljajićeve Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) u nekoliko mandata, kao i predsednik novopazarskog odbora naprednjaka Nikola Jolović, koji je na 166. poziciji.

Jedini kandidat iz Novog Pazara na listi koalicije SPS, JS i Zeleni Srbije (ZS) “Ivica Dačić – premijer Srbije“ je predsednik Gradskog odbora SPS-a u Novom Pazaru i direktor Osnovne škole “Bratstvo” Dejan Kulundžić, koji se nalazi na 98. mestu.

I lista Srpske radikalne stranke (SRS) broji samo jednu kadidatkinju iz Novog Pazara, Simonu Pendić, kojoj je pripalo 217. mesto.

Što se tiče republičkih opozicionih lista, na onoj proevropske opozcije “Srbija protiv nasilja“, na 100. mestu rangiran je pravnik iz Novog Pazara Benjamin Birđozlić.

Očekivano, najviše Novopazaraca našlo se na listama partija čije centrale su u ovom gradu.

Po broju kandidata iz Novog Pazara prednjači koaliciona lista Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) na kojoj se od 65 kandidata našlo 30 Novopazaraca.

Za njom sledi lista “Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju”, koju predvodi Jahja Fehratović, a koja je kandidovala 13 Novopazaraca za poslaničke klupe.

Na listi “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, od 22 kandidata za poslaničke mandate njih devet je iz Novog Pazara.

N. Šehović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti