Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U ponedeljak Eko festival u Novom Pazaru

Centar za decu i mlade “Duga“ organizuje u ponedeljak Eko festival u Gradskom parku u Novom Pazaru, pod sloganom “Cvet za lepši svet“.

Iz ovog Centra najavljuju raznovrstan i sadržajan program ovog sedmog po redu festivala, te pozivaju sugrađane da zajedno pokažu brigu, proaktivan i kreativan odnos prema životnoj sredini, da iskažu ljubav gradu i odgajaju ekološki svesne generacije mladih.

Biće organizovane:

  •  Izložbe grupnih i nagrađenih likovnih radova,
  •  Promocija publikacije Eko list,
  •  Eko maskenbal,
  •  Izložba radova studenata arhitekture sa Državnog univerziteta u Novom Pazaru “Grad budučnosti“.

Osim toga, Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća“ organizovaće radionicu o značaju odvajanja i razvrstavanja otpada, edukaciju o materijalima za reciklažu, Ekološki kviz, a planirana je i podela tematskih eko bojanki mališanima.

Predstavnici Javnog preduzeća za uređivanje građevomskog zemljišta pokazaće kako vode brigu o uređenju javnih površina grada i ekologiji.

Ustnova za sport praviće Eko poligon za igru, dok će se umetničke grupe i ateljei predstaviti sa autorskim kreativnim konceptima.

Srednje škole će učestvati sa raznovrsnim biološkim sekcijama i umetničkim grupama, a Narodna biblioteka “Dositej Obradović“ organizovaće izložbu knjiga ekološkog sadržaja za decu.

Drugog dana festivala biće dodeljeni pokloni, nagrade i priznanja učesnicima i saradnicima na realizaciji programa.

Najmlađi domaćini festivala biće Biološko-ekološko društvo i Mali Teatar, a logističku podršku pružiće Kulturni centar, Regionalno pozorište, biblioteka “Dositej Obradović“ i Kancelarija za mlade.

Eko festival počinje u ponedeljak u 12 časova.

S. Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti