Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

U ponedeljak sednica Skupštine grada

Pred odbornicima Skupštine grada Novog Pazara u ponedeljak, 20. marta, naći će se Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o postupanju tokom poplave u januaru ove godine.

U Izveštaju se navodi da je procenjena šteta na poljoprivrednom zemljištu oko 10,7 miliona dinara, a na putnoj infrastrukturi oko 21,7 miliona dinara.

Podsećamo da su ranije opozicione Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka tražile održavanje sednice na kojoj gradonačelnik Nihat Biševac trebao da predstavi izveštaj o preduzetim i planiranim preventivnim, operativnim i drugim merama na zaštiti života i imovine građana Novog Pazara od poplava.

Oni su tada naveli da Biševac treba bez odlaganja da podnese ostavku, a sednica koja je bila zakazana 1. februara nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Osim ove tačke, na dnevnom redu će se naći i prijedlog Operativnog plana odbrane od poplava za vode drugog reda za ovu godinu, Odluka o izradi plana detaljne regulacije državnog puta Preko Brdo – Odvraćenica, kao i Odluka o javnim parkiralištima.

Za Gradskog pravobranioca na period od pet godina biće postavljena pravnica Sabina Totić, a novi direktor Apotekarske ustanove biće takođe pravnik, Enes Bejtović.

Odbornici će usvojiti Rešenja o davanju u zakup ove ustanove kompaniji „Dr. Max“ iz Beograda u narednih 15 godina, a na osnovu sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda.

Razmatraće se i novi cenovnik usluga Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća“, koji je veći za 10 odsto u odnosu na postojeći.

Na dnevnom redu je i bratimljenje između Novog Pazara i grada Šuše u Azerbejdžanu, kao i statuti, planovi i programi lokalnih preduzeća i ustanova za ovu godinu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti