Novi Pazar
-4°C

U sredu sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara razmatraće u sredu predlog o prvoj izmeni gradskog budžeta za ovu godinu, kao i kreditnom zaduženju.

Prema ovoj izmeni, budžetski prihodi i primanja iznoseće oko 3,6 milijardi dinara, rashodi i izdaci oko 3, 8 milijardi dinara, dok će deficit iznositi 167 miliona dinara.

U budžetu se navodi da će otplata deficita i duga od 121 milion dinara biti obezbeđena dodatnim zaduživanjem grada od 250 miliona dinara i prenetih neutrošenih sredstava iz prethodne godine u iznosu od 38 miliona dinara.

Ovo kreditno zaduženje, kako se navodi u Odluci, odnosi se na finansiranje kapitalnih rashoda, održavanje gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva u okviru 20 konkretno nabrojanih projekata.

Osim ove dve tačke, na dnevnom redu će se naći i predlog Odluke o davanju na korišćenje poslovnih prostorija Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ u centru grada Fondu za razvoj Republike Srbije.

U pitanju su dve kancelarije na prvom spratu, u ulici 28. Novembra, od po 14 kvadrata koje će Fond bez naknade koristi narednih pet godina.

Biće usvojen i plan generalne regulacije naselja Jošanice, Stare čaršije, parka, naselja iznad parka, Jermiša, Hadžeta, delova naselja Varevo, Paralovo, Mur, Šutenovac, Rasadnik i Čair, a odbornici će pokrenuti i postupak za prenos svojine nekoliko parcela u Pobrđu na grad Novi Pazar, radi izgradnje škole, obdaništa i centralne đačke kuhinje.

Razmatraće se i ostavka glavnog urbaniste Safeta Nukovića, u kojoj je naveo da je podnosi iz ličnih razloga, a biće imenovano i nekoliko novih članova školskih odbora.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti