Novi Pazar
-4°C

U subotu protest građana Novog Pazara

Inicijativa slobodnih građana (ISG) pozvala je večeras građane Novog Pazara na protest "Sandžak protiv nasilja" u subotu na Gradskom trgu.

Kako su u pozivu na društvenim mrežama naveli na ovaj način se pridružuju protestima koji se već nedeljama održavaju širom Srbije, pod nazivom “Srbija protiv nasilja”.

“U subotu, naš gradski trg postaje epicentar mirnog, ali snažnog protesta protiv nasilja. Želimo da pokažemo solidarnost sa svim građanima koji hrabro izlaze na ulice, da podržimo njihove zahteve za promenama i pokažemo da je i Sandžak protiv nasilja. Previše dugo ćutimo i pasivno gledamo na naše stanje u zajednici, što je rezultat poslednjeg događaja u kojem su nasilje trpele žene i deca”, naveli su u pozivu građanima.

Kako su naveli, vreme je da društvo, ako ne žele institucije, pokaže da kriminalci i nasilnici nisu deo normalnog društva.

“Ako želimo promene u našoj zajednici na bolje, ako želimo da se žene i deca i svaki čovek u našoj zajednici oseća sigurno i bezbedno onda moramo svi zajedno da se udružimo protiv svake bolesti u našem društvu”, zaključili su u ISG .

Protest je najavljen za subotu, 8. jul, u 18 časova.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti