Novi Pazar
-4°C

Ugljanin: Jedinstvo Bošnjaka – uslov za opstanak u Srbiji

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas u Novom Pazaru da je neophodno jedinstvo Bošnjaka u Sandžaku da bi se rešili njihovi problemi i da bi opstali u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare rekao da ova stranka dočekuje 33. rođendan sa osećanjem tuge i bola zbog nedavnih zločina u Beogradu i Mladenovcu, ali i ubistva Ervina Ćelahmetovića u Priboju.

“Svi ovi zločini su posledica tolerantnog odnosa međunarodne zajednice prema zločinima nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, od 90-tih godina do danas. Osim toga i tolerantanog odnosa državnih organa u Srbiji, prema veličanju ratnih zločinaca, afirmaciji velikosrpske politike i izvlačenja političke dobiti iz zločina genocida nad Bošnjacima”, rekao je Ugljanin.

On je kao rešenje naveo “raspuštanje paralelnih struktura vlasti u Srbiji, uspostavljanje pravne države, vladavine prava, pravne sigurnosti i jednakosti pred zakonom”.

“Rešenje je i u uspostavljanju zaštitnih mehanizama i institucija kako se Bošnjacima ne bi ponovili ovi zločini, delotvorno učešće Bošnjaka u državnim organima sa javnim ovlašćenjima, kao i reviziji manjinskog akcionog plana za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Državni organi treba da rasvetle sve zločine nad Bošnjacima i zločince kazne”, rekao je Ugljanin.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti