Novi Pazar
-4°C

Ugljanin: Pozitivna politička klima na terenu

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da Sporazum o zajedničkom programskom delovanju sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) pokazuje da “velikosrpska politika u Sandžaku nije postigla cilj zavadi pa vladaj“.

On je na konferenciji za novinare rekao da je cilj tog Sporazuma da obezbedi jedinstvo Bošnjaka, te da stranke služe građanima, a ne građani stranci.

„Već imamo pozitivnu političku klimu na terenu, Bošnjaci sarađuju, ne svađaju se, nema više ružnih izjava i kleveta i imamo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koje ima legitimitet da zastupa interese Bošnjaka. BNV ima blizu 70 odsto apsolutne podrške među Bošnjacima u Sandžaku“, rekao je Ugljanin.

On tvrdi da je u proteklih 20 godina osnovano 10 političkih partija u Sandžaku, koje su projekat “velikosrpske politike, čiji cilj je bio da izazovu podele, mržnju i neprijateljstvo među Bošnjacima, a da oni ostanu sa nerešenim statusom“.

Ugljanin je istakao da se u Sandžaku Ustav i zakoni Srbije sprovode i tumače drugačiije nego u drugim delovima Srbije.

„Podsećamo međunarodne predstavnike i našu javnost ovde u Sandžaku da još uvek Bošnjaci nose i osećaju teške psihičke i fiziče traume od orgnizovanog terora velikosrpskog političkog, Miloševićkog režima, tokom 90- tih godina. Ubistva Bošnjaka, masovne otmice, progon bošnjačkog stanovništva, pretresi kuća, organizovani politički proces sa svirepim mučenjem Bošnjaka u zatvorima u Novom Pazaru, Kraljevu i šire, a svi ti procesi još uvek traju“, kaže Ugljanin.

On je rekao da će se SDA Sandžaka obratiti svim bošnjačkim poslanicima, odbornicima i vijećnicima u skupštinama za usvajanje rezolucije o očuvanju Bosne i Hercegovine.

M.Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti