Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ugljanin: Vratili smo na nulu ono što je rušeno godinama

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da je najveći rezultat Sporazuma sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) činjenica da su njihovi aktivisti počeli da rade zajedno, razgovaraju i da se obilaze.

On je na konferenciji za novinare rekao za tri meseca od potpisivanja ovog Sporazuma o saradnji i zajedničkom delovanju uspeli da vrate na nulu, ono što je rušeno 17 godina.

“Ljudi su počeli da se druže, idu na juftare i koncerte zajedno. Umesto averzije i antagonizma imamo koncesiju i univerzalizam. Umesto konfrotancija, imamo aktivnu životnu koinsistenciju, a sve to je preduslov za uspeh“, rekao je Ugaljanin, odgovarajući na pitanje portala Free media.

On je pojasnio da zajedno rade na svim nivoima, od poslanika do odbornika, ka istom cilju.

“Naš cilj je da ne gubimo više energiju na detalje, već da sve radimo polako i prema dogoru. Postali smo najjači stožer za formiranje stabilne bošnjačke skuopštinske većine u svim opštinama u Sandžaku, a kada bude konkretnih, vidljivih, rezultata obavestićemo vas o tome“, rekao je Ugljanin.

On je dodao da u Novom Pazaru ove dve stranke zajedno imaju 20, od ukupno 47 odbornika, u Sjenici 19, od ukupno 39 odbornika, a u Tutinu 29, ukupno 37 odbornika, te da zajedno imaju pet poslaničkih mandata u Skupštini Srbije.

“Ove činjenice govore da smo vratili dostojanstvo bošnjačkom narodu u Sandžaku. Ove činjenice su važan osnov i motiv da naši stranački stručni kadrovi i politički  timovi rade zajedno. Sporazum predstavlja donošenje prave odluke u pravom trenutku, a to je formula uspeha“, rekao je Ugaljanin.

On je ponovio raniji stav da SDA Sandžaka, kao i Bošnjaci, nemaju ništa protiv Srbije i srpskog naroda, već protiv “velikosrpske politike koja je dokazana opasnost za bioloških opstanak ovog naroda na Balkanu”.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti