Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ugostiteljsko-turistička škola “otvara vrata” u četvrtak

Ugostiteljsko-turistička škola u Novom Pazaru organizuje u četvrtak u centru grada “Dan otvorenih vrata – Upoznajte nas, prepoznajte sebe”.

Cilj manifestacije, koju organizuju prvi put, je promocija obrazovnih profila koji se nude budućim srednjoškolcima.

Zainteresovani svršeni osnovci imaju mogućnost da upišu jedan od sedam smerova u ovoj školi.

Novi smer je prehrambeno-biotehnološki tehničar, a od ranijih tu su i trgovinski tehničar, turistički tehničar, kulinarski tehničar, trgovac, kuvar i konobar.

Direktor ove obrazovne ustanove Remzo Destović podseća da učenici po završetku četvorogodišnjeg obrazovanja mogu da upišu sve fakultete, osim medicinskog.

Oni koji završe srednjoškolsko obrazovanje u trajanju od tri godine, mogu da nastave strukovne studije.

“Ugostiteljsko-turistička škola prvi put ima priliku da se predstavi novoj generaciji potencijalnih učenika u centru grada. Naši učenici će na štandu u Pešačkoj zoni, nedaleko od Pečurke, posetiocima predstaviti stečena znanja i veštine”, izjavio je za portal Free media Destović.

On je rekao da će posetioci moći da vide kako učenici kuvari spremaju palačinke, kako prehrambeni biotehnološki tehničari rade na proveri kvaliteta hrane, na koji način turistički tehničari prezentuju nove destinacije, kao i kojim trgovačkim veštinama su ovladali trgovinski tehničari.

Prema njegovim rečima ranija praksa je pokazala da najveće interesovanje među učenicima vlada za obrazovne profile kulinarski i turistički tehničar, kao i za zanimanje kuvara i konobara.

Destović očekuje da će ove godine biti i povećano interesovanje za novouvedeni smeter prehrambeno-biotehnološkog tehničara.

Ova škola trenutno ima 300 učenika, a u novoj školskog godini prvu godinu može da upiše 210 svršenih osnovaca.

Manifestacija “Dan otvorenih vrata – Uspoznajte nas, prepoznajte sebe” biće organizovana u četvrtak u Pešačkoj zoni, od 14 do 16 časova.

S.Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti