Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Uhapšen vehabija zbog nasilničkog ponašanja

Novopazarska policija je danas uhapsila vehabiju H. H. (25) iz ovog grada zbog sumnje da je na terasi jednog ugostiteljskog objekta zadao nekoliko udaraca sugrađaninu (47).

Osumnjičeni je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja.

Njemu je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je ranije danas beogradskim medijima da su vehabije najveća pretnja za muslimane, odnosno Bošnjake. 

“Vehabije postoje dugo, godinama, mi smo upozoravali Austriju da je njihov centar za ovaj region Salzburg odakle koordiniraju aktivnosti. Njihov cilj je da se što više omasove. Osim te stalne borbe protiv nevernika, kako oni kažu, znači svih drugih religija, oni prete i muslimanima jer su ekstremisti”, rekao je Dačić.

On je objasnio da žuti alarm zbog opasnosti od terorizma, kojim je u Srbiji zamenjen crveni, znači pojačanu budnost kod državnih institucija, diplomatsko-konzularnih predstavništava, takođe i mesta gde su veća okupljanja građana kao što su železničke i autobuske stanice.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti