Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ukida se Apotekarska ustanova Novi Pazar

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara doneće na narednoj sednici Odluku o ukidanju Apotekarske ustanove u ovom gradu, kojom se razrešava i funkcije direktora Enes Bejtović.

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje radni odnos svih zaposlenih, kao i osoba angažovanih po drugim osnovama, a prestaje i mandat Upravnom i Nadzornom odboru.

U Odluci, u koju je portal Free media imao uvid, navodi se da nepokretne i pokretne stvari, kao i sredstva koje koristi Apotekarska ustanova ostaju u javnoj svojini grada Novog Pazara, kome prelazi i pravo njihovog daljeg korišćenja, uz obavezu plaćanja svih njenih dugovanja.

Podsećamo da su odbornici vladajuće većine na sednici Skupštine grada 20. marta ove godine usvojili Rešenja o davanju u zakup ove ustanove kompaniji „Dr. Max“ iz Beograda u narednih 15 godina.

Ova kompanija je početkom februara ove godine na javnom otvaranju zakupila četiri prostorije ove ustanove za mesečni iznos od 13.013 evra, u dinarskoj protivrednosti, a obavezala se i da će preuzeti 22 radnika.

Otvaranje javnih ponuda za zakup apoteka

Kompanija “Dr. Max” ima lanac apoteka u osam zemalja Evrope, a u Srbiji posluju od 2017. godine i imaju gotovo 300 prodajnih objekata.

Sednica Skupštine grada Novog Pazara zakazana je za ponedeljak, 4. septembar.

A. Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti