Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Ulica Mehmeda Alibašića postaje jednosmerna

Ulica Mehmeda Alibašića postaje jednosmerna, a raskrnica ulica Rifata Burdževića i Sjeničke bezbednija za pešake, odlučeno je danas na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara.

Član ovog Saveta Dženan Ličina kaže da će u ulici Mehmeda Alibašiča trotoari biti oslobođeni, te da će se napraviti zaštitna ograda, kako bi se isključila mogućnost parkiranja vozila.

„U pitanju je frekventna ulica, gde se vozila parkiraju na trotoaru. Broj parking mesta ostaje isti kao i do sada, jer će jedna saobraćajna traka biti predviđena za kretanje vozila, a druga upravo za obezbeđivanje parking prostora“, rekao je Ličina novinarima posle sednice.

On je istakao da postoji potreba za kanalisanjem raskrsnice između Rifata Burdževića i Sjeničke ulice, odnosno da se učesnici u saobraćaju usmere na pravilno kretanje.

„Predviđeno je, u okviru ovog projekta i regulisanje pešačkih tokova kao i postavljanje zaštitnih ograda. Ideja je da se saobraćaj na toj raskrsnici umiri i stvore uslovi za bezbednije kretanje kroz samu raskrsnicu“, rekao je Ličina.

Predsednik Saveta i član Gradskog veća Vahidin Melajac kaže da će radovi u cilju rešavanja saobraćajnih problema u gradu biti intenzivni.

„Sistemski i punim kapacitetom pristupićemo rešavanju problema sa kojima se suočavaju naši sugrađani. Delegirali smo na današnjoj sednici realizaciju dva važna projekta i očekujemo pozitivne efekte a onda, za oko 15 dana, kreće realizacija još dva projekta, pa još dva i tako redom. Ubeđen sam da će pozitivni efekti biti vidljivi“, rekao je Melajac.

On je dodao da će uskoro biti postavljene po dve kamere na potesu od Selakovca prema Dojeviću, kao od naselja Mur prema Bajevici.

E.Zekić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti