Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Uručene povelje i plakete povodom Dana grada

Na Svečanoj akademiji, centralnoj manifestaciji povodom Dana grada, večeras su urečene povelje i plakete pojedincima koji su na različite načine doprineli razvoju i afirmaciji Novog Pazara.

Povelje su uručene direktoru “Hayat” televizije iz Sarajeva Elviru Švrakiću, oftamologu iz Beograda Igoru Kovačeviću i posthumno defektologu Rizahu Trtovcu.

Prema ranijoj odluci Skupštine grada, Švrakuć je povelju dobio za afirmaciju Novog Pazara u inostranstvu, Trtovac za osnivanje odeljenja za decu sa smetnjama u razvoju u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”, a Kovačević za humanost i pomoć u lečenju brojnih Novopazaraca na Kliničkom centru Srbije.

Osim njih, plakete Novog Pazara na predlog gradonačenika Nihata Biševca dobili su Semiha Kačar, za razvoj ljudskih prava, Ljijana Kostić, za doprinos humanitarnom radu, Slađana Novosel, za doprinos novinarstvu i Mukades Kašović, za humanost i hrabrost.

Kačarova kaže da joj je ovo jedno od najdražih priznanja koje je do sada dobila.

“Velika mi je čast, obaveza i odgovornost, ne samo moja, već i onih koji priznanja daju. Nadam se da ćemo zajednički raditi na unapređenju ljudskih prava i stvaranju kvalitetnije života građana Novog Pazara. Ovo nije potvrda samo za moj rad, već i svih ostalih koji rade na polju i zaštiti ljudskih prava”, rekla je Kačarova, koja je predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda.

Novinarka Novosel nakon primanja plakete rekla je da je ona zapravo nagrada svim njenim kolegama.

Slađana Novosel

“Nikada nisam zamišljala sebe u ovoj ulozi i na ovom mestu, a mnogo puta sam do sada beležila događaje i one koji su dobijali priznanja. Najveći deo karijere provela sam radeći u teškim, uzburkanim vremenima, kada su šibali vetrovi svih boja, jačina i namera. Kada je reč postala jeftina, laka i izgubila svaku težinu, kada najdobronamernija reč dobija nekakav pogrešan smer i izaziva gorčinu. Na žalost, to je sastavni deo ovog posla, časnog, ali veoma teškog”, rekla je Novosel, novinarka i urednica dnevnog lista “Danas”.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti