Novi Pazar
-4°C

Uskoro Konkurs za socio–humanitarna udruženja

Za sufinansiranje projekata socio–humanitarih udruženja u Novom Pazaru ove godine će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 58 miliona dinara.

Član Gradskog veća, koje je danas usvojilo Odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu tih sredstava, Mirsad Jusufović rekao je da je ovaj iznos za sedam miliona dinara veći u odnosu na prošlu godinu.

„Sva udruženja koja se bave socio–humanitarnim radom mogu da apliciraju za sredstva. Dokumentacija i detalji javnog poziva biće dostupni na zvaničnoj stranici od ponedeljka, 30. januara“, kazao je Jusufović.

Odlukom Gradskog veća, 46 sportskih klubova i udruženja dobiće ukupno 111 miliona dinara, kao i prošle godine.

Jusufović je rekao da će sredstva biti dodeljena i građanima za sprovođenje mera energetske sanacije.

„Reč je o merama unapređenja svojstava stambenih objekata. Ljudi treba da se prijave i da iskoriste sredstva, jer samo povećanjem eneregetske efikanosti možemo smanjiti potrošnju energenata“, istakao je Jusufović.

On je rekao da je upravo smanjenje potrošnje energenata preduslov za smanjenje aerozagađenja, te u tom smislu svaki građanim mora doprineti promenama na tom polju.

Podsetio je da su prošle godine 137 građana i dve stambene zgrade na konkursu dobili sredstva za zamenu fasade, stolarije, kotlova ili postrojenja i svega što je vezano za poboljšanje energetske efikasnosti.

“Od raspoloživih 29 miliona dinara utrošeno je 25 milona, tako da nam je žao što preostali novac nije iskorišćen. Pozivamo građane da prate medije, kako bi resursi za naredni konkurs slične namene bili potpuno iskorišćeni“, rekao je Jusufović.

Zaključio je da će prema najavi Vlade Srbije izdvajaanja u oblasti energetske efikasnosti biti znatno veća.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti