Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Usvojen završni račun BNV-a za prošlu godinu

Vijećnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) usvojili su danas završni račun za prošlu godinu, tokom koje je ostvaren prihod veći od 47 miliona dinara.

Rukovodilac službe za računovodstvo i finansije Mirza Hajdinović pojasnio je da je BNV indirektni budžetski korisnik, a da izveštaj radi kao privredno društvo.

„Kao budžetski korisnik, mi izveštaj ne predajemo Upravi za trezor, već Agenciji za privredne registre. To je razlog što ovaj završni račun daje utisak da nije detaljan“, rekao je on.

Opozicioni vijećnici kritikovali su ovaj izveštaj kao štur i nejasan, te da je uvećan u odnosu na predhodnu godinu za 67 odsto, iako prema statističkom prikazu, kako su istakli, nije povećan broj zaposlenih.

Iz vladajuće većine u ovom nacionalnom organu naveli su da se angažovane osobe na različitim događajima, na kojima se promoviše bošnjačka kultura i tradicija, isplaćuju po Ugovoru o delu, te da je to jedan od razloga uvećane cifre.

Na sednici je za predsednika Bošnjačkog prosvetnog saveta imenovan Mustafa Fetić, a za njegovog zamenika Sead Šemsović.

Doneta je i Odluka o razrešenju Orhana Radončića, umesto kojeg je za člana odbora Vijeća imenovn Suad Hanić iz Prijepolja.

Vijećnici su polemisali i o dosadašnjim aktivnostima na povećanju broja dece u opštinama Prijepolje i Priboj u nastavi na bosanskom jeziku.

S.Ljajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti