Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Usvojen završni račun, povučene tačke o poskupljenju smeća i vode

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas završni račun budžeta za prošlu godinu, dok su sa dnevnog reda povučene tačke o poskupljenju usluga odnošenja smeća, vode i kanalizacije.

Na današnjoj sednici je usvojena revizija konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta grada za prošlu godinu, kao i izmena Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, prema kojoj deo Pešačke zone prestaje da bude ekstra, već se svrstava u prvu zonu.

Javnom preduzeću za uredivanje građevinskog zemljista glasovima većine odobrena je kupovinu tri nova kamiona za potrebe i održavanje grada, za koje će novac biti obezbeđen kreditom od 40 miliona dinara, sa rokom otplate od tri godine.

Ova odluka je bila povod oštre polemike među odbornicima, jer opozicija tvrdi da lokalna vlast posipanjem šodera pokuša da dobije izbore i time se enormno zadužuje, dok vlast kaže da je reč o unapređenju rada tog preduzeća.

Odbornici su usvojili Odluku o ukidanju Apotekarske ustanove u ovom gradu,  koju je ranije zakupila na 15 godina kompanija „Dr. Max“ iz Beograda, a dosadašnji vršilac dužnosti direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović dobo je novi jednogodišnji mandat.

Skupštinska većina nije na početku sednice usvojila nijedan od 23 predloga opozicionig stranaka i samostalnog odbornika Edina Zećirovića za dopunu dnevnog reda.

Neke od njihovih predloženih tačaka bile su rekonstrukcija ulice Save Kovačevića, da ulice u naseljima Mur i Selakovac dobiju adekvatne nazive, da se iz budžeta sufinansira Medresa i obnovi Ejub begova džamije.

Osim toga tražili su realizaciju projekta stomatološke ordinacije osoba sa invaliditetom, kao i da se na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa nekom mediju može odobriti najviše 25 odsto ukupno predviđenih sredstava.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti