Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Vanredna situacija i u Tutinu

Opštinski štab za vanredne situacije u Tutinu doneo je danas odluku o uveđenju vanredne situacije na teritoriji ove opštine.

Amel Hot iz Kancelarije za vanredne situacije rekao je za portal Free media da se jutros reka Vidrenjak izlila i nanela velike štete brojnim naseljima.

“Reka Vidrenjak se izlila u devet časova i zaustavila saobraćaj kod Autobuske stanice i ulaz u grad iz pravca Mehovog Krša. Poplavila je i objekte Elektrodistribucije, Srbija šume, veterinarske stanice, Sekcije za puteve i objekte Autotehna”, rekao je Hot.

Pored Vidrenjaka izlili su se i brojni potoci, koji su poplavili pojedine kuće meštana Tutina.

“Na Gornjoj i Donjoj Pešteri došlo je do plavljenja poljoprivrednih zemljišta i objekata. Najveći problem napravio je Lukavički potok, koji se u ranim jutarnjim časovima izlio i voda je došla do Gradskog stadiona, vrtića i škola, a poplavio je porodične objekte. Ekipe kao i predstavnici policije su na terenu i pokušavaju da saniraju štetu”, kazao je Hot.

On je rekao da centar grada nije poplavljen, jer su od ranih jutarnjih časova sve osposobljene osobe za gradsko spasavanje, prema ranijem dogovoru branile izlivanje reka postavljanjem tamponskih nasipa.

Hot dodaje da su svim srednjim školama poslali saopštenje da kontrolišu dolazak i odlazak đaka na nastavu, a ukoliko se stanje pogorša Opština će doneti odluku o potpunoj obustavi nastave.

M. Jovičić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti