Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Vanredna situacija u Novom Pazaru

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je danas vanrednu situaciju zbog obilnih padavina praćenih gradom, koje su izazvale veliku štetu.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je novinarima posle sednice ovog štaba da je situacija najozbiljnija na području reke Trnavice, a da su povećani vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške.

„Prema dojavama meštana nekoliko seoskih puteva je neprohodno. Sva mehanizacija javnih preduzeća i privrednika je na terenu, kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje“, rekao je Biševac.

On je istakao da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.

Deo puta u naselju Šestovo se obrušio

Rukovodioc Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak kaže da tokom današnje nepogode nisu bili ugroženi životi građani.

Iz Gradskog štaba su apelovali na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju dece koja idu u školu. 

Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina,  kao i štete prouzrovonane  obilnim kišama i gradom, građani mogu da prijave Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti