Weather Data Source: 30 days weather Novi Pazar

Večeras na Zeman festu gost iznenađenja

Muzička manifestacija World Music Fest Zeman u Novom Pazaru večeras se završava koncertom sarajevskog hip-hop benda Helem nejse, ali će posetioci biti u prilici da uživaju i u nekoliko pesama koje će izvesti gost iznenađenja.

Portal Free media saznaje da će sarajavsku bendu u jednom trenutku pridružiti pevač Marko Luis iz Beograda, koji je i pre dve godine učestvovao na ovom festivalu.

Marko za svoju muziku kaže da ona predstavlja miks soul i hip hop ritmova, kao i uticaja iz afro kulture, a takođe i ukrasa sa Balkana, Bugarske, Indije i Irana.

Helem Nejse predstavlja jedinstveni svestrani umetnički kolektiv, nastao je kao potreba mladih, talentovanih studenata da “zaurlaju” kroz medijski prostor i demonstriraju svoje muzičke, glumačke, spisateljske i produkcijske talente.

Tekstovi njihovih pesama su ljubavni, socijalno angažovani, inspirisani stvarnim likovima i događajima u društvu i neposrednoj okolini, a neretko sadrže i pokoju duhovitu doskočicu.

Pr festivala Galib Gicić kaže za naš portal da ljubitelje muzike večeras očekuje najveći spektakl.

“Osim Novopazaraca, očekujemo i građane iz susednih gradova i opština. Večerašnjim koncertom se završava šesti Zeman fest, a organizatori maltene već od sutra kreću sa pripremama narednog”, rekao je Gicić.

On je podsetio da je Novopazarka Sajma Dražanin pobedila sinoć na Glasu Zemana, takmičenju izvođača tradicionalne balkanske muzike, dok je drugo mesto osvojio Filip Vučić iz Nikšića, a treće Sabri Ayberk Hocaoglu iz Istanbula.

Sajma Dražanin

Pobednica festivala dobila je novčanu nagradu od 700 evra, drugo mesto 500, a treće 300 evra.

Zeman fest je u utorak otvorila grupa Mostar Sevdah Reunion, a sinoć je nakon Glasa Zemana nastupala italijanska pevačica, gitaristkinja i kompozitorka Cecilia Barra & Lost Generation(s).

Organizatori manifestacije su Kulturni centar u Novom Pazaru, uz podršku Grada i Ministarstva turizma i omladine.

Koncert grupe Helem nejse počinje večeras u 21 sat, na platou Žitnog trga.

A.Bajrović

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti