Novi Pazar
-4°C

Vučić: Srbi sa Bošnjacima žele mnogo više od prijateljstva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbi sa Bošnjacima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih.

On je novinarima u Priboju rekao da je u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke zajednice naglasio da je potrebno prevazilaženje loših stvari iz prošlosti.

“Sa predstavnicima Bošnjaka u Priboju i muftijom Mevludom Dudićem razgovarao sam o njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim nelakim vremenima ostanemo jedinstveni, kako da se zajedno borimo za prosperitet svih građana i guramo našu zajedničku Srbiju napred”, napisao Vučić na Instagramu, a preneo Tanjug.

On je novinarima rekao da je sa Dudićem razgovarao o tome kako da se prevaziđu međunacionalni problem.

Vučić je razgovarao i sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija i poručio da je srećan zbog ljudi koji žele da grade, jer su oni spas za jugozapad Srbije.

“U međuvremenu ćemo da radimo i puteve. Ja ću da obiđem i neka srpska i neka bošnjačka sela u kojima gradimo puteve već za mesec i po dana, do kraja septembra, da pokažemo da brinemo o ljudima koji se bave poljoprivredom”, rekao je Vučić.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović izjavio je za Tanjug da današnja poseta predsednika Vučića mnogo znači za Priboj posebno, zbog mesta gde se nalazi i problema sa kojima se suočava.

Dodao je da se u narednom periodu očekuje još dosta dobrih projekata i da opština ima spremnu projektno-tehničku dokumentaciju za to, te da postoje naznake da će država pomoći da se oni realizuju.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Najnovije vesti